Kislányom, Liza április végén múlt 4 éves. Problémamentes terhességből a 41. héten született, 9/10-es Apgar értékkel. Az első 2 hónapban nem volt különösebb problémánk vele, talán csak az, hogy keveset evett. 2,5 hónaposan kezdődtek a gondok. Azt vettük észre, hogy egyre többször hátrafeszíti a kis fejét és emiatt a szopás is nagyon nehézkes volt. 3 hónapos korától már nem tudtam szoptatni. A gyerekorvosunk neurológushoz utalta, aki megállapította, hogy hipoton az izomzata, mely egy központi idegrendszeri probléma. Később ez az állapot átcsapott a másik végletbe, egy fokozott izomműködésbe. A neurológus gyógytornát javasolt. 4 hónapos korától heti két alkalommal hordtam Dévény-tornára. Ezt 1 éven kresztül alkalmaztuk Lizánál, de nálunk sajnos ez a módszer nem vált be, ezért 16 hónapos korától elkezdtünk egy komplex fejlesztést is, ahová a mai napig hordom. Ez idő alatt hordtam hidroterápiára is. Ennek ellenére 3 éves koráig csak nagyon kismértékű fejlődést értünk el nála. 3 évesen még csak “gagyogott”, hangutánzásai voltak, érthető, értelmes szavakat nem mondott. Szobatisztaság terén semmi előrelépés nem mutatkozott. Ekkor hallottam egy nagyon kedves ismerősömtől a craniosacralis terápiáról.

Elolvastam a tapasztalatokat és mivel volt hasonló problémával küzdő kisgyermek, így elhatároztuk, hogy kipróbáljuk a módszert. Felkerestük az Upledger Institute budapesti rendelőjét (Natural Balance), ahol 12 alkalommal jártunk Márkusz Zsókánál. Három alkalom után több eredményt értünk el, mint 3 év alatt az összes többi terápiával.

Mintha az a kis burok, amiben addig a kislányom élt, kinyílt volna. Elkezdett szavakat kimondani, minden alkalom után egyre bővült a szókincse. Volt egy túlhallása is, ami teljesen megszűnt. A figyelme rengeteget fejlődött. Végre felveszi a szemkontaktust, ami eddig nem volt jellemző. 

Kb a 10. alkalom után teljesen új emberke lett. Rendkívül közlékeny, lekötik a logikai játékok, babázás. Testvérével és ovis kis társaival szépen játszik. Megérti a kérésemet és teljesíti is. Végre kimondta élete első mondatait!

Hálás vagyok minden egyes óráért, amit a rendelőtökben Zsókánál tölthetünk és munkájáért, amivel hozzájárult kislányom fejlődéséhez. 

 

Köszönettel:

S. J. Éva

Az Upledger Institute budapesti rendelőjébe, Sághy Péterhez járunk terápiára 5 éves kisfiammal. Ígértem, hogy összeszedem mi minden változott a terápia hatására.

 

 5 alkalom után az alábbi fejlődéseket értük el:

elkezdett szaladni, mint a nyúl, gyorsan és könnyedén, előtte is szaladt, de nem ilyen ügyesen;

- nem esik nehezére hosszabb távokat legyalogolni;

- váltott lábbal lépcsőzik fel-le; 

- egyedül öltözködik gyorsan és ügyesen (előtte is tudott már öltözni, de nem tudott közben koncentrálni, ezerszer abbahagyta);

- szépen fogja, nem markolja a tollat, ecsetet, ceruzát és a rajzai is sokat fejlődtek; 

- az úszásoktató is észrevette, hogy bátrabban és ügyesebben mozog a vízben;

- kiegyensúlyozottabb.

Végül de nem utolsósorban, nagyon szeret járni, úgy tekint ezekre az alkalmakra, mint egy kirándulásra, és első perctől annyira nyitott és közvetlen Péterrel, mint a közeli családtagokkal. Ez nála nagyon nagy szó.

 

Hálásan köszönünk mindent!

Tünde

Kisfiam, Áron januárban lesz 3 éves. Veszélyeztetett várandósságból született császármetszéssel a 37. hétben. Sajnos születése után több probléma is volt: másfél hétre besárgult, egyfolytában csak aludt, majd hirtelen vérszegénysége miatt vért kapott. Ezután kb. 14 hónapos koráig szépen fejlődött, bàr nagyon érzékeny, sírós volt. Másfél éve kezdődtek újra a problémák.
Az addig kiegyensúlyozott gyermekem járása megváltozott, szédült, hiperaktívvá, nyugtalanná vált. MRI-vizsgàlat kimutatta, hogy sajnos eltérés van az agyában.

Számtalan kivizsgálás, közel egy év szenvedés és reménytelenség dühössé és agresszívvé tette Áront. Elkeseredésemben sok helyen, sok embernél érdeklődtem, mivel tudnám megkönnyíteni a kisfiam és vele együtt a saját helyzetünket is. Ekkor találtam rá Gábriel Orsira és az általa meghonosított Craniosacralis terápiára, ami számos csodás változást hozott és hoz az életünkbe. Túl a 7. kezelésen Áron újra egy vidám, kiegyensúlyozott kisfiú, aki a CST-nek köszönhetően mára integrált közösségbe járhat. Az agresszív magatartás megszűnt, hiperaktivitása, figyelemzavara is sokat javult. A beszédfejlődése még mindig késik, de hisszük, hogy Orsi szakértelmével és további CST kezelésekkel ez is beindul hamarosan.

Még egyszer köszönünk mindent, Orsi !

Áron és szülei

A várandósság 6. hónapjában kezdtem el craniosacralis terápiára járni.

Azért döntöttem a kezelés igénybevétele mellett, mert nagyon sok kellemetlen és fájdalmas tünettel küszködtem, amelyek jelentős mértékben megnehezítették a mindennapjaimat.

Migrénjeim voltak, fájt a hátam, a derekam, nagyon rossz volt a közérzetem, gyenge voltam, ingadozó volt a vérnyomásom, allergiából eredő állandó orrdugulásom volt.

A kezeléseknek köszönhetően elmúltak a kellemetlen tüneteim. Az első kezelés után nem jelentkeztek többé a fejfájásaim, izmaim, amelyek főleg vállban okoztak görcsös fájdalmakat, teljesen ellazultak, az orrdugulásom teljesen megszűnt. A derék- és hátfájást a 9. hónapra sem tapasztaltam újra.

A kezelések után úgy éreztem újjászületek, teljesen feltöltődtem mind testileg, mind lelkileg és tényleg élvezhettem a babavárás minden pillanatát.

Köszönöm Sághy Péternek a sok segítséget, a rendelőnek a kellemes, profi légkört. Tiszta szívből ajánlom minden kismamának, hiszen a kezelések nemcsak könnyebbé tették a mindennapjaimat, hanem tényleg örömtelivé varázsolták a babavárást. 

D. Orsolya

Kedves Irénke!


Ezúton szeretnénk megköszönni azt a segítséget, amit munkájával életünkbe hozott.
A történetünk röviden:
Két gyermekünk van. Most öt éves fiunk viselkedése húga születését követően megváltozott, amit csak fokozott az óvoda elkezdése. Egyre nehezebben tudta, tudtuk “kezelni” a helyzetet. Dühkitörések, engedetlenség, hisztirohamok követték egymást, látszólag minden ok nélkül és bármelyik pillanatban. A végső “elkeseredésében” pedig “tikkelni” kezdett. (köhögés, ásítás, böfizés percenként 5-6 alkalommal.) Több irányban is próbáltunk megoldást találni a kialakult helyzetre. Mozgásterapeuta és pszichológus felkeresése után, korábbi biatorbágyi tapasztalataink alapján kezdtünk el érdeklődni craniosacralis feszültségoldás iránt, mert nagyon sok gyülemlett fel gyermekünkben és bennünk is.

 

 

Lakhelyünk közelében próbáltunk segítséget találni, így jutottunk el Szekszárdra, Irénke nénihez. Először Barnus, majd én is részt vettünk a több alkalmas feszültség oldáson és MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETÜNK.
Már az első alkalom után gyermekünknél megszűntek a tikkek illetve a terápia előrehaladtával a házunkba beköltözött a nyugalom. Gyermekünk életében bekövetkezett változásokon felbuzdulva én is részt vettem egy több alkalmas kezelésen. Nálam a legfőbb változás a rég elfeledett nyugalom megtapasztalása mellett a vérnyomásom helyrebillenése volt.
Kívánom, hogy más is átélje ezeket a felszabadító érzéseket.
További sok sikert kívánunk munkájához:

S.R. és családja

50 évesen sajnos több gerincsérvem van, a derekamnál és a nyakamnál is. Fájdalmat is általában ezeken a területeken érzek. Rosszabb esetekben sugárzó fájdalom jelentkezik a lábamban és a karomban.

Egy intenzívebb sportolási időszak után az erős fájdalmak mellett a bal lábam elkezdett gyengülni is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a több meglévő gerincsérvemből az egyik kiszakadt. Hagyományos terápiát kaptam és manuálterápiára is elmentem. A lábam gyengesége elmúlt, de a fájdalmak megmaradtak.

Ekkor egy ismerősömtől hallottam a craniosacralis terápiáról és kértem az Ön segítségét.

Az első kezelés után nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem magam. Másnap a szokásos helyeken kisebb fájdalmak, bizsergések, valamint álmossági rohamok jelentkeztek. Két nappal a kezelés után erősebb fájdalmak jelentkeztek, de új helyeken. Ez azután pár nap alatt elmúlt.

Két hét múlva mentem a második kezelésre, ami után hasonlókat tapasztaltam, de csökkenő intenzitással. Időközben ismét elkezdtem, igaz csak könnyedén, sportolni. A helyzet így sem rosszabbodott.

A harmadik kezelés után, már nagyon oda kellett figyelnem, hogy érzek-e bármilyen fájdalmat.

A negyedik kezelésre már úgy mentem, hogy az eddig makacsul ragaszkodó fájdalmak 6 hét alatt elmúltak. Feltűnő volt, hogy a nyakam is sokkal jobban mozgott.

Meggyőződésem, hogy a craniosacralis kezelések hatékonysága segítette elő a gyógyulásomat.

Köszönöm szépen:

 

Ákos

Harmadik gyermekemet várva, 7. hónapos várandósan jutottam el craniosacralis kezelésre, melyre a terhességem alatt diagnosztizált - de nem akkor kialakult- gerincbetegségeim (sérv, csigolyaelcsúszás, lumbágó), illetve az emiatt érzett állandó hát- és derékfájdalmaim, valamint az ezzel járó félelmeim, aggályaim (szülés, babám féltése) miatt mentem el. Bár közvetlenül a kezelés után voltak felerősödések a tüneteimben, utána viszont erőteljes javulást éreztem, fájdalmaim enyhültek, kedélyem sokat javult, pozitívabban láttam a jövőt.

Fontos hozzátennem, hogy több módszert is kipróbáltam a craniosacralis terápia előtt és közben is, amik szintén jó hatással voltak (Alexander-technika, kineziológia, manuálterápia), de egyértelművé vált, hogy a nagyobb fokú javulást mind testi, mind lelki szinten a craniosacralis kezelésekkel együtt érhettem csak el.
Közvetlenül szülés előtt állva, kisebb hát-, és derékfájdalommal, pozitívan előre nézve várom a történéseket... Ha a szülés után úgy érzem, hogy segítségre van szükségem, újra jövök, mert maximálisan bízom a módszerben!

Köszönöm Péter a sok segítséget és a jó légkört, amit a kezelések során teremtettél!

Timi

Koraszülött ikerlányaim révén ismerkedtem meg a craniosacralis terápiával. Mivel több mint 20 éve allergiával küzdöttem (főként parlagfű, de számos egyéb dolog is), gondoltam én magam is kipróbálom a gyógymódot. Korábban több alternatív módszerrel is próbálkoztam, sajnos  sikertelenül, de soha nem adtam fel, hogy megszabaduljak a minden nyarat tönkretevő szenvedéstől.

Az allergiás szezon előtt keresetem fel Gábriel Orsolya rendelőjét, ahol mindössze 2 kezelésen vettem részt. Ennek már két éve. Azóta is teljesen tünetmentes vagyok és elkötelezett híve lettem a craniosacralis terápiának. Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek ezt a hihetetlenül csodálatos módszert.

 

W. Boglárka, Budapest

Kisfiunk 6 hónapos volt, amikor először vettünk észre nála révületszerű felfelé nézést, ill. elbambulásokat. Azonnal orvoshoz fordultunk, de akkor már fel voltunk rá készülve, hogy ez valószínűleg epilepszia. Sajnos az EEG vizsgálat igazolta ezt. A kezelőorvos Keppra gyógyszerre állította be kisfiunkat. Folyamatosan fel kellett jegyeznem a rohamokat, melyek egyre sűrűbbek lettek. Voltak napok, amikor a rohamok száma 26 fölé emelkedett. A háziorvos, amikor rákérdeztem, hogy kb. mikorra nőheti ezt ki, azt mondta, hogy iskolakezdésre biztosan. Belül egy hang mégis azt súgta, hogy a mi fiunk hamarabb túl lesz ezen. Férjemmel úgy éreztük, kell, hogy legyen más út is a gyógyulás felé, ezért keresgélni kezdtünk az interneten, ahol férjem megtalálta a Duna TV riportját Gabriel Orsolyával, mely nagyon mély benyomást tett ránk.

Onnantól kezdve tudtuk, csak Ő tud a fiunknak segíteni. Soha nem hallottunk azelőtt a Craniosacralis terápiáról és az, hogy ilyen hamar sikerült rátalálni Orsolyára, biztosan nem volt véletlen. Már az első kezelés után látható volt a javulás. A fiunk sokkal aktívabb, figyelmesebb lett, és mintha mázsás súlyoktól szabadult volna meg.  Meg akart gyógyulni, és 2 kezelés után, 10 hónapos korára teljesen tünetmentes lett, melyet az EEG vizsgálat is bizonyít. Tudjuk, hogy a fiunk választotta Orsolyát és a hozzá vezető utat, és ezért végtelenül büszkék vagyunk rá. Mi pedig, mint a szülei örökké hálásak leszünk Orsolya segítő kezének.

 

K. család

Másfél hónappal ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak nálam. A gondos orvosi kezelés ellenére a jobb szemem szaruhártyájának állapota nagyon gyorsan romlott, már a részleges vakság lehetősége is felmerült. Mivel hallottam, hogy a craniosacralis terápia gyors eredményekkel kecsegtet, nekem pedig minden nap számított, azonnal bejelentkeztem egy kezelésre. A következő kontroll során első alkalommal mondta azt az orvosom, hogy a szemem állapota végre javulni kezdett. Emellett már az első craniosacralis kezelés után elmúlt az a fájdalom, amelyet minden nyeléskor éreztem a betegség kezdete óta.

A harmadik kezelés másnapján azt vettem észre, hogy rosszul látom a számítógép monitorját, alig tudom elolvasni a betűket. Attól tartottam, hogy a másik szememet is megtámadta a betegség. A vizsgálat azonban megállapította, hogy a homályos látás oka az, hogy a régóta erősen rövidlátó bal szemem fél dioptriát javult, és az addig viselt -7,5-ös kontaktlencse már túl erős! Ez volt a "hab a tortán" :)

Hálásan köszönöm Sághy Péter terapeuta segítségét. Könnyen lehet, hogy neki köszönhetem a jobb szemem világát.

Kislányunk, Bianka tervezett császármetszéssel, 38. hétre, komplikációk nélkül született. Születésekor lyukas szívet diagnosztizáltak nála, ami miatt átkerült megfigyelésre egy csecsemő-intenzív centrumba, ahol sajnos 3 fertőzést is elkapott. A fertőzések hatására az agyban kialakult egy ciszta, ami később egyensúlyzavart és epilepsziás rohamokat okozott. Már 3 különböző gyógyszert szedett, amikor egy ismerősünk tanácsára elkezdtük a craniosacralis terápiát.

Az első kezelés számunkra nem is remélt módon jelentős javulást hozott Bius egyensúlyérzékében, és a rohamok, amik korábban heti szinten jelentkeztek, az első kezelés után teljesen megszűntek. A neurológussal együttműködve fokozatosan csökkentettük a gyógyszereket, amiket mára - az epilepsziás rohamokkal együtt - teljesen el is hagytunk. Mi nagyon sokat köszönhetünk Orsinak és rajta keresztül a craniosacralis terápiának.

Bius szülei

Kedves Orsolya! Őszintén csodálom elhivatottságát. Önt sajnos csak a médiából ismerem - nagyon nagy hatást tett rám. Köszönetet szeretnék mondani áldozatos munkájáért és kitartó oktatási tevékenységéért, a craniosacralis terápia Magyarországon való alkalmazásáért.

Engedje meg, hogy ezúton mondjak köszönetet kiváló tanítványának, Jendrolovicsné Rákász Irénnek, aki az Ön módszerével megszabadított a gyötrelmes gerincfájdalmaimtól. Ma már elviselhető életet tudok élni. Lumbalis és más intervertebralis discus rendellenességek miatt klinikákról klinikákra jártam, beleegyeztem egy lézeres műtéti eljárásba, ami némileg enyhítette a fájdalmaimat, viszont a lábamban részleges peroneus-bénulás alakult ki. Aztán odáig jutottam a betegségemmel, hogy Boston-fűzőbe kerültem éjjel-nappal, és előjegyeztek egy korrekciós műtétre.

A Jóisten gondviselése által kerültem az Ön tanítványához, Irénhez, aki a craniosacralis terápiával 3-4 kezelés után megszabadított a fűzőtől, és további eredményes munkája után a műtétre sem került sor. Peroneus-bénulásom is 90%-ban regenerálódott.

 

Ezért az áldozatos munkáért csak hálával tartozom gyógyítómnak és a módszer hazai tanítójának, Önnek.

 

Kívánok továbbiakban jó egészséget és sok gyógyuló beteget.

Őszinte tisztelettel:

Kovács Márta, Szekszárd

42 éves vagyok. Kb. 10 éve kezdődött a fülzúgásom. Az orvosok tüneti kezelésként gyógyszerekkel, különféle terápiákkal próbáltak segíteni. Hiába. Semmi nem használt, a hallásom egyre jobban romlott, míg végül 2 éve teljesen megsüketültem a bal fülemre és hallókészüléket kaptam.

A TV-ben hallottam a craniosacralis terápiáról. Eddig 6 alkalommal voltam kezelésen. A hallásom a 2. alkalom után elkezdett visszatérni. A kezelések alatt kiderült, olyan lelki problémával küszködtem, aminek okát nem akartam hallani, ezért "bezártam a fülem".

A kezelések hatására sorra szűntek meg a fizikai problémáim (pl. hát- és derékfájás), és a lelki problémáim is oldódnak. A fülemre felírt gyógyszerelet már teljesen elhagytam, a pajzsmirigy-gyógyszeremből is már cask fél adagot szedek.

A család, a barátok és a kollégák is örömmel tapasztalják a változásokat, látják, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, harmonikusabban élek.

Köszönöm!

B. Gabriella

Kedves Orsolya! 9 hónapos kislányommal jártam Önnél, akinél a 6 hetes kötelező ultrahangvizsgálaton csípőízületi elégtelenséget állapítottak meg. Dévény-módszerrel tornáztattuk minden nap, egészen 7 hónapos koráig, míg a gyógytornász renben találta a csípőjét.Kislányom betöltötte a 9. hónapot, amikor a körzeti orvos észrevette, hogy a combján aszimmetrikusak a redők és furcsán tartja a lábacskáit. Ekkor jöttünk el Önhöz, ahol egyetlen kezelés után még aznap szimmetrikusak lettek a redők. Nagyon köszönjük!
Mihalik Ildikó

Kedves Orsolya!

Mi még személyesen nem találkoztunk, de tevékenységének, és ezáltal tanítványának köszönhetően egy csodának lehetek része, amelyet most megosztok Önnel.

2001-ben egy 34 hetes halvaszülést követően SLE-s (systemas lupus erithematosus) beteg lettem. Ez az autoimmen betegség 2011. januárjában veszélyes támadásba lendült: vese- és szívburokgyulladás, fogyás. Az egyetlen orvosilag adható gyógymód a szteroid, amelyet nagy dózisban kaptam - mellékhatásaival együtt. Gyorsan gyógyultam, így csökkentették az adagot, mire a betegség egy másik tünete, az egész testet érintő bőrgyulladás jelentkezett. A szteroidot ismét napi 10 tablettára emelték, a kiegészítő gyógyszerekkel együtt reggel 15, délben 4, este 4 tabletta volt a "menüm". Az orvosok kb. 1 évet jósoltak a teljes gyógyulásig.

 

Ekkor kerestem fel a lakhelyemtől 70 km-re gyógyító Jendrolovicsné Rákász Irént, az Ön tanítványát, akitől már az első alkalom után jobb közérzettel távoztam. Hosszú idő után újra tudtam nevetni, testi-lelki könnyebbséget éreztem. A szegedi klinikán a professzorasszony nem hitt a szemének, mikor engem meglátott. Azt kérdezte, mit csináltam, hogy ilyen szép a bőröm? A gyógyszereket ismét csökkenteni kezdték, és nem történt rosszabbodás. Sőt!

Hosszú várakozás és sok sikertelen próbálkozás után 38 évesen a legváratlanabb időpontban teherbe estem. Jelenleg egy 20 hetes kislány ficánkol a pocakomban. A várandósság problémamentes, a leleteim jók, a bőrömön nyoma sincs gyulladásnak. Irénkénél júniusban voltam először, a baba augusztusban jött, a 4. kezelés után. Azóta is járok kezelésre, mert érzem, hogy jó nekem és a babának is. Leírhatatlan az a testi-lelki megerősödés, jobb közérzet, amit a kezeléseket követően hosszú ideig érzek. Szülés után is menni fogok a babával együtt, mert tudom, hogy nála jó kezekben leszünk.

 

Hálás vagyok Önnek is és Irénkének is, hogy a Budapesttől távol élők is lehetőséget találnak a gyógyulásra, amely veszélytelen, hatásos és ráadásul igen kellemes is.

 

Akinek csak tudom elmondom, hogy minden betegségből van kiút, még ha azt orvosilag gyógyíthatatlannak mondják is, csak meg kell találni a megfelelő gyógymódot. Én megtaláltam!

Köszönöm!

Kiss Lászlóné, Jánoshalma

Kedves Orsi!
 
A kislányom 2,5 évesen nem beszélt még … Felkerestünk egy neurológust, aki 20 perc vizsgálat után kijelentette, hogy a lányunk autista, a diagnózist arra alapozva, hogy a lányunk nem keresett szemkontaktust vele, és nem figyelt a környezetére, ami igaz is volt.
Ezek után még rengeteg vizsgálatra elvittük Őt. A korai fejlesztő központban végül megnyugtattak minket, nem autista, de beszédfejlődési zavara van.
Ezt követően sok terápiát kipróbáltunk, logopédushoz kezdtünk járni, de nagyon csekély volt az eredmény. Pár szótagot mondott, a beszédértése nagyon rossz volt.
Azóta minden megváltozott, a kislányom egy csodálatos fejlődésen ment keresztül.
Még ma is hihetetlen, de hétről hétre egyre több szót mondott, és a beszédértése kiváló lett.
Szinte kinyílt számára a világ, az a kis burok, ami a kommunikáció hiánya miatt körülvette, eltűnt. Érdeklődő lett, az érzelmeit teljesen ki tudja fejezni, nagyon figyelmes és gyorsan tanul.
       
 

 

 

Pár hét alatt többet értünk el nála a fejlődésben, mint egy év alatt a sok-sok fejlesztéssel.

Minden egyes kezelés után ugrásszerű volt a változás. Először csak szavakat mondott, majd kétszavas mondatokat, ezután már mondókákat szavalt és kérdéseket tett fel.
Nem csak a kommunikáció területén lehet rajta észrevenni a pozitív változást, hanem minden másban is, pl.: jobban alszik és eszik, önállóbb, ügyesebb és okosabb.
Ma már (10 kezelés után) ott tartunk, hogy a logopédusa azt mondta, nem is kell hozzá járnunk, és látva a lányunk eredményeit Ő is ajánlja a craniosacralis terápiát a pácienseinek.
Végezetül hagy köszönjem meg neked, hogy elérhetővé tetted Magyarországon is ezt a csodálatos gyógymódot. Ezért én örökre hálás leszek neked és a lányunk kezelőjének, Péternek is.
Csóka Ilona

A 6 éves fiamnál néha-néha elbambulásokat vettünk észre. Először még fel sem tűnt, de amikor sűrűsödtek, akkor már egyértelmű volt, hogy valami nincs rendben. Vidámságát is elvesztette és mogorva lett. Alapvetően stresszelős és mindent a lelkére vesz, valószínűleg ez lehet az egyik oka a betegségének. Elvittük a körzeti orvoshoz aki neurológushoz beutalta. A vizsgálat alatt is volt elbambulása, az EEG is kimutatta. Abszensz epilepszia... Convulex szirupot írtak fel neki. A gyógyszerezés nem volt szimpatikus a lehetséges mellékhatások miatt, ezért próbáltuk más módon csökkenteni a tüneteket (TV-től/videojátéktól eltiltás, jobban odafigyeltünk az "egészséges" táplálkozásra, vitaminok), sajnos nem sok sikerrel. A bambulások kezdtek veszélyessé válni (pl.: járdán gyaloglás közben elbambult és elkezdett az úttest felé tartani), ezért elkezdtük a gyógyszeres kezelést. 4 hónap alatt nem lett jobb a helyzet, sőt az utóbbi időkben egyre sűrűbbek és hosszabbak lettek az elbambulások.

Nagyobb gyógyszer adagot vagy más gyógyszerekkel való kisérletezést nem szerettünk volna, ezért alternatív gyógymódokat kerestünk.

A Craniosacralis terápiát és a Neurofeedback-et ajánlották. A Duna TV-n láttunk egy riportot Gábriel Orsolyával és végül is a Craniosacralis terápia mellett döntöttünk. Így jutottunk el Orsolya rendelőjébe. Első alkalommal a terapeuta azt mondta, hogy 3-4 kezeléssel jó eredményt lehet elérni. Már az első kezelés után ritkultak az elbambulások (a naponta töbsször előforduló 2-3 mp-es elbambulások helyett két nap alatt egy felpillantást vettünk észre, kb fél másodperces lehetett). 2 hét alatt 4 kezelésen voltunk. Azóta egyszer sem fordult elő bambulás. A gyógyszer szedésről is leálltunk. Újabb két hét múlva voltunk még egy kezelésen, de szerencsére nem volt visszaesés, minden rendben volt. Most már lassan egy hónapja gyógyszer nélkül is tünetmentesek vagyunk. Ha esetleg újra előfordulnának a tünetek, már tudjuk, hogy hova forduljunk segítségért...

Kedves Orsolya!
 
Először is engedje meg, hogy őszintén megköszönjem azt a munkát, melyet a munkatársaival együtt a betegekért tesznek, sokszor a már teljes lemondás állapotából visszahozva a betegeket. Őszintén csodálom elhivatottságát és azt a meggyőző erőt, azt a karizmát amellyel Ön rendelkezik.
Én először a Duna Tv Lélekbulvar c. műsorában láttam Önt és teljesen meggyőző volt számomra az, amit ott elmondott.  A férjem és én egy nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, ősszel ugyanis kiderült, hogy prosztatarákja van, melyre 40 alkalommal sugárterápiás kezelésben részesült. Alighogy letelt a terápia, újabb csapásként ért minket, hogy gerincsérve is van, amely igen nagy fájdalmakkal jár(t) számára.

 

 

Mivel fizikoterápiában 5 évig nem részesülhet (a sugárterápia miatt), a műtétet pedig megpróbáljuk elkerülni, ezért más  módon igyekszünk  a gyógyulásig eljutni.

Azt gondolom, hogy a sors vagy valami egyéb rendező erő irányított minket úgy, hogy Önre rátaláljunk.   Amint hallottam a nyilatkozatát, számomra nem volt kétséges, hogy felkeressük. Igaz csak a munkatársaihoz jutottunk el, de a javulást már az első kezelés után érezte a férjem.

 

Őszintén köszönjük, Orsolya!

Micskiné Bodó Erzsébet

Kislányunk, Dalma harmadik születésnapja rendhagyóra sikerült. Magas láz gyötörte, tüszős mandulagyulladást gyűjtött be az óvodából. Nagyjából egy héttel később azt vettük észre, mintha húzná az egyik lábát. Majd ahogy teltek a napok, a helyzet egyre rosszabb lett. Két héttel később, reggelente nem tudott lábra állni és egész nap fájdalmak gyötörték. Vérvétel, ortopédia, majd a végén a gyermekrheutatológián kötöttünk ki. A diagnózis krónikus, gyermekkori sokízületi gyulladás volt, ami a két bokáját, két térdét és a bal csuklóját érintette. Nagyon nehezen fogtuk és dolgoztuk fel, hogy a mindig vidám, örökmozgó gyermekünk beteg ill. hogy ezzel a betegséggel hosszú távon is számolnunk kell. A hagyományos orvosi terápiát megkezdtük, nagydózisú steroidot és egyéb gyógyszereket kellett szednie. A gyógyszerek "látszólag" egyik napról a másikra meggyógyították, a fájdalom megyszűnt és ismét mosoly költözött gyermekünk arcára.

A steroidot azonban nem tudtuk teljesen elhagyni, mert az ízületekről nem húzódott le a gyulladás. Dalma kezelőorvosa a biológiai terápiát javasolta, azonban ettől ill. ennek a be nem látható hatásaitól rettenetesen ódzkodtam. Ekkor ajánlotta figyelmembe egy barátnőm Orsit és a cranio-sacrális terápiát. Örökké hálás leszek érte! Jópár alkalommal kezelte Dalmát és az eredmény a legközelebbi kontrollon már meg is látszott. A térdeiből és a bokáiból eltűnt a gyulladás! Mindeközben Dalma (és én is) nagyon megkedvelte Orsit, aki remekül ért a gyermekek nyelvén, így jó kapcsolat alakult ki közte és Dalma között a kezelések alkalmával. A craniosacralis terápia, a maga csodálatos módján pedig segített. Megmenekültünk az injekciózásoktól, eltűnt a fájdalom, Dalma elhagyhatta a gyógyszereket. 

 

Solymár, 2009.11.25.

Tünde, Solymár

Végső elkeseredésemben, rengeteg csalódás után, egy kedves ismerősöm ajánlására kerestem fel Orsit. Fontos megemlítenem, hogy találkozásunk előtt szinte csak az orvostudományban hittem, de miután csak széttárt karokkal álltak a problémáim előtt, megrendült bennük a bizalmam és úgy éreztem, a gyógyulásnak egy másik módját kell választanom. Problémám eléggé összetett; policisztás ovárium szindróma (PCOS), az ezzel együtt járó inzulinrezisztencia, rengeteg műtét, vetélés, nagy mennyiségű folyadék a hasban, felborult hormonháztartás, illetve szöveti elváltozás a petefészekben. Orvosaim azt mondták,  a cisztás petefészek adottság, nem lehet segíteni rajta, a magas inzulinszint miatt gyógyszert kell szednem és életem végéig diétáznom kell. Gyógyszert viszont nem mertek felírni, a nőgyógyász endokrinológushoz, az endokrinológus pedig nőgyógyászhoz küldött, mondván „ez nem az ő asztala”. 

3 évvel ezelőtti vetélésem óta kialakult egy szorongásos betegség is, ami miatt nem tudtam vezetni.
Orsihoz 3 hónapig jártam kezelésre, ami mind testileg, mind lelkileg rengeteget segített nekem és elindított a gyógyulás útján. Őszintén szólva remélni sem mertem, hogy ekkora változás következik az életemben. 2 hete, minden átmenet nélkül elmúlt a vezetés miatti szorongásom és 3 év után ismét a kormány mögé tudok ülni, ami nagyban megkönnyíti a mindennapjaimat. A kitartó kezelések utáni labor-eredményeimen még orvosaim is csodálkoztak; az inzulin- és hormonszintem teljesen normalizálódott, gyógyszerek szedése nélkül. Orsi kezeléseivel nem csak az egészségem állt helyre, hanem egyfajta irányt is kaptam az élethez, illetve bizonyságot arról, hogy a természetes gyógymódokkal több betegséget le lehet küzdeni, mint amennyit gondolnánk!

Csikós Olga

Pánikbetegségem fogságában elkeseredetten kerestem az alternatív gyógymódok lehetőségeit, hogy megszabaduljak ettől a szörnyű betegségtől, amely teljesen beszűkítette az életteremet. Próbálkoztam homeopátiával, de úgy éreztem, szükségem van valami gyorsabb, hatékonyabb terápiára. A TV-ben figyeltem fel egy ismeretterjesztő filmre, amiben a cranio-sacralis terápiát többek között a pánikbetegség kezelésére is ajánlották. Hosszú keresgélés után találtam rá Orsolyára, a craniosacralis terápia hazai, legmagasabban képzett képviselőjére, aki professzionális és lelkes hozzáállásával a gyógyulás reményét hozta. Túl voltam az első 3 kezelésen, amikor az élet olyan próbatétel elé állított minket, amire még álmomban sem számítottam. Nyaralni mentem a családommal.

Már az autóval való utazás is nagy kihívás volt, hiszen itthon a városi dugókban is sokszor rámtört a roham. Repülőre viszont semmiképpen nem ültem volna, mert a legborzalmasabb pánikrohamomat egy repülőút során éltem át. Édesapámat azonban baleset érte a nyaralás során, és a hazaszállítása csak repülővel volt megoldható. Ráadásul a gépen nem volt elég hely, így a pilótafülkében kellett végigülnöm az utat! Legnagyobb meglepetésemre és boldogságomra sem a baleset megtörténtekor, sem az út során, sem azt követően a pánikrohamnak a leghalványabb jelét sem éreztem. A kezelések hatására azóta is egyre jobban vagyok, és most már bátran vállalkozom nagyobb utazásokra, eljárok társasági összejövetelekre; úgy érzem, visszakaptam az életemet. Köszönöm!

Anikó, Budapest

A második gyermekem születése után nem volt olyan egyszerű a regenerálódás, mint az első alkalommal. Gyönge voltam, nem tisztult a szervezetem, a gyermekágy elhúzódott. Ráadásul a kitolásnál megsérült a farkcsontom, emiatt a szülés után 2 hónappal is iszonyú fájdalmat okozott az ülés, a járás, a fekvés. A két és féléves nagyfiam már szeretett volna újra sétálni és fogócskázni velem, én pedig úgy éreztem magam, mint a lány a bűvészdobozban a szétfűrészelés után. A nőgyógyászom nem bíztatott: hónapokig, de talán életem végéig érezni fogom a sérüléseket. Nem akartam időjósként végezni, és két kisgyerek mellett nem volt ennyi időm a lábadozásra. Ekkor ajánlották nekem Gábriel Orsit, aki már az első kezeléssel óriási változást ért el. A kezelés után erős utófájásaim voltak, újra megindult a gyermekágyi vérzés, és 3 nap alatt teljesen kitisztultam. Az életerőm hamarosan visszatért, egyre jobb lett a közérzetem, lassacskán elmúltak a fájdalmaim. Helyükre kerültek a várandósság alatt elvándorolt csontjaim, bámulatosan gyorsan gyógyultak a szülés közben szerzett sérüléseim, és az ötödik kezelés után, alig 2 hónappal később már tudtam a fiam után szaladni. Jó szívvel ajánlom Orsit minden kismamának, aki csak szeretné elősegíteni, meggyorsítani a várandósság és a szülés
 
utáni regenerációját, és különösen azoknak, akiknek bármilyen ehhez kapcsolódó problémája van.
A craniosacralis terápia jótékony hatását és Orsi gyógyító erejét megtapasztalva elvittem kezelésre a két és féléves kisfiamat is, akinek szenzomotoros problémái, egyensúly- és reflexgondjai voltak, emellett magatartás- és figyelemzavara volt, és szinte egyáltalán nem kommunikált, alig tíz szót használt. Az első kezelés után a fiam elmondott egy háromszavas mondatot önállóan. Minden kezeléssel egyre ügyesebb és egyre kezelhetőbb lett, jobban evett és jobban is aludt. A craniosacralis terápia a korai fejlesztés tökéletes kiegészítése volt, mivel olyan területekre is hatni tudott, amelyekre a fejlesztés nem, és megsokszorozta annak eredményeit. Ennek is köszönhetően 3 éves korára eljutottunk oda, hogy abbahagyhattuk a rendszeres fejlesztést, helyükre kerültek a dolgok, a kisfiam már csak az életkorának megfelelő szinten kezelhetetlen. Számomra az is sokat jelentett, hogy Orsi teljes mértékben baba- és mamabarát: csodálatosan bánik a gyerekekkel, még az én sajtkukac kisfiamat is tudta kezelni, aki nagyon szívesen is járt hozzá, és nyugodtan vihettem a testvérkét is magunkkal, ő sem zavart.
Bálint Orsolya

Több mint 20 éve vagyok SPA-s (Bechterew) gerincbeteg. Rengeteg terápiát, természetgyógyász technikát kipróbáltam már, nem beszélve a hivatalos orvostudomány kezeléseiről. Együttesen mindegyikük segített, de egy-két terápiát leszámítva, egyedül a craniosacralis terápiánál éreztem egyértelmű és azonnali eredményt. Az USA-ban próbáltam ki először, és már ott kerestem a magyarországi lehetőségeket. Nagyon megörültem, amikor megtaláltam Orsolyát,

bár az is meglepett, hogy itthon Ő az egyetlen magasan képzett, Upledger-diplomás cranio-sacralis terapeuta.
Első találkozásunk után örömöm tovább fokozódott, mert a mesés kezelés mellett egy nagyon kedves és őszinte embert is megismerhettem. Azóta is járok hozzá, és noha Orsi stílusa néha egy kicsit karcos-odamondós, azzal mindig jól jártam, ha megszívleltem a tanácsait. (Ugyanakkor kétségtelen, hogy a tanács-megfogadáson még lehetne javítani…) Köszönöm neked Orsi!
Nagy Balázs György